Sabem quan convé operar i quan no
Hem operat moltes persones. Hem millorat la qualitat de vida de molta gent. Som especialistes en problemes d’obstrucció nasal i en cirurgia de nas.
Valorem cada cas per determinar si la cirurgia és necessària. Si cal operar, un equip amb molts anys d’experiència realitza l’operació en un entorn confortable i de gran qualitat humana i tecnològica.

Problemes nasals

Un mal funcionament del nas pot causar incomoditats i problemes de salut greus. Explorem cada cas des d’una perspectiva global: ens fixem en la persona com un tot, no només en els símptomes. És la millor manera de trobar solucions efectives.

Molts anys d’experiència en patologies nasals ens han demostrat que el nas és responsable de problemes de tota mena: funcionals, psicològics i fins i tot socials. Per això a la Clínica Rinològica abordem cada cas des d’una perspectiva global, amb un equip multidisciplinari especialitzat en les patologies nasals i les seves conseqüències.

Fem exploracions exhaustives. Diagnostiquem acuradament. Determinem les solucions tenint en compte tots els factors rellevants.

Comptem amb tecnologia avançada i amb un equip professional de gran qualitat i de tracte excel·lent. Gaudim dels avantatges del Campus i del Centro Médico Teknon.

En molts casos es pot assolir un major nivell de benestar complementant la medicina convencional amb altres teràpies i especialitats sanitàries. Per això fem Medicina Integrativa: contemplem solucions més enllà de la cirurgia i la medicació.

Cirurgia d’obstrucció nasal

Som especialistes en problemes d’obstrucció nasal i en cirurgia de nas. Sabem quan convé operar i quan no. Valorem cada cas per determinar si la cirurgia és necessària. Si cal operar, un equip amb molts anys d’experiència realitza l’operació en un entorn confortable i de gran qualitat humana i tecnològica.

La Clínica Rinològica Maria Colomé és responsable de la Unitat d’Obstrucció Nasal del Centro Médico Teknon.

Laboratoris

Els problemes nasals són massa sovint poc tinguts en compte, tot i la gran importància que té aquest òrgan i les seves funcions per a la salut les persones. El desconeixement de l’impacte que pot tenir una patologia nasal, fa que s’actuï quan el procés és ja molt avançat o pugui tenir conseqüències importants per la salut de la persona. Un diagnòstic complet és la millor manera de garantir una bona salut nasal.

A la Clínica Rinològica Maria Colomé comptem amb laboratoris especialitzats en les diferents patologies vinculades amb l’òrgan nasal, que ofereixen als pacients un diagnòstic exhaustiu que permeti donar resposta al seu problema nasal.

A la Clínica Rinològica Maria Colomé cuidem de la seva salut nasal per millorar la seva qualitat de vida.
L’equip de la Clínica Rinològica, liderat per la Dra. Maria Colomé, realitza en cada laboratori un diagnòstic complet i una valoració de cada cas per determinar quin és el tractament —mèdic, quirúrgic i complementari, si s’escau— que més convé a cada pacient.
Aquest diagnòstic inclou, principalment, la història de la persona, l’exploració clínica general otorinolaringològica i l’endoscòpia nasal i, una sèrie de proves especialitzades per a cada símptoma principal.

Programes per a professionals

En algunes professions i aficions la funció nasal té un rol crucial. Els nostres programes estan pensats perquè esportistes, enòlegs, gastrònoms, perfumistes, cantants, mestres i comunicadors utilitzin correctament l’òrgan nasal i vocal.

Evitem i corregim problemes de salut. Maximitzem el rendiment professional.

Si vostè practica habitualment activitats en què la respiració, l’olfacte i la veu juguen un rol fonamental, és important que gaudeixi d’una bona salut nasal i vocal.

A la Clínica Rinològica estudiarem el seu cas exhaustivament per detectar possibles disfuncions. L’ajudarem a evitar hàbits que a la llarga poden ser perjudicials.

Tallers de salut

Per a millorar la salut o el benestar sovint cal canviar hàbits molt interioritzats. Sabem que no és fàcil. Per això oferim tallers útils que afavoreixen l’adquisició d’hàbits saludables. Aconseguirà deixar de fumar. Podrà combatre i evitar l´estrès. Aprendrà a respirar adequadament. Evitarà el sobreesforç de la seva veu i millorarà el rendiment vocal.

Els Tallers de la Clínica Rinològica l’ajudaran a canviar hàbits poc adequats i a millorar la seva qualitat de vida. Són tallers eficaços, pràctics i personalitzats, en mans de professionals especialitzats.

Els secrets del nas

El rendiment esportiu, l’autoestima, el plaer sexual, l’estrès, la hipertensió… tot això, i molt més, està estretament relacionat amb el nas.

El nas ens avisa de moltes coses, i de moltes maneres

El llenguatge del nas és molt ric: sequedat nasal, sagnats, estornuts, roncs, picors, mucositats, pèrdua olfactiva… el nas ens avisa de moltes maneres, i de moltes coses.

Els transtorns nasals poden indicar patologies en altres llocs del cos: estrès, hipertensió, un tumor cerebral, una malaltia degenerativa, etc. S’han de prendre seriosament.

Roncar es motiu de divorci

De tant en tant surt als diaris, i no és d’estranyar: moltes parelles es plantegen el divorci a causa dels roncs.

Els roncs no només són perjudicials per a la persona que ronca, sinó que afecten greument el descans de la parella. Dormir malament una nit rere l’altra té conseqüències molt negatives pel que fa al caràcter, l’humor i el rendiment.

Molta gent que ronca acudeix al metge quan la parella els posa un ultimàtum!

Els orgasmes s’intensifiquen amb una bona salut nasal

Ja fa temps que la recerca mèdica indica que hi ha una relació directa entre el nas i els òrgans genitals. Hi ha persones que pateixen congestió nasal o esternuts durant l’acte sexual, quan veuen una persona que els resulta atractiva o en tenir un orgasme. Per altra banda, persones amb obstrucció nasal poden patir disminució de la libido.

Vet aquí la sorpresa de molts pacients operats: el plaer sexual s’intensifica amb una bona respiració nasal i un sentit de l’olfacte sà.

Perdre l’olfacte genera problemes físics i socials

Hi ha qui pensa que l’olfacte és el més prescindible dels sentits, però les persones amb alteracions d’olfacte tenen problemes per fer vida normal: com es viu sense poder sentir la pròpia olor corporal, o gaudir del menjar, o poder detectar situacions de perill (fum, olors tòxiques, menjars en males condicions, etc.)?

Les alteracions d’olfacte poden generar inseguretat i incomoditat fins a extrems greus. I també poden indicar problemes de salut importants.

Respirar és vida, és tranquil·litat

Qui no inhala profundament, obrint els braços per eixamplar els pulmons en moments de plaer i satisfacció? Qui no respira fons quan vol tranquil·litzar-se?

En néixer, el primer que fem és respirar pel nas. En morir, fem una última exhalació. Respirar és vida, plaer i benestar. Per això la respiració té un rol primordial en diverses pràctiques de salut: gestió de l’estrès, exercicis de prepart, relaxació, etc.

Els esprais nasals poden agreujar una congestió

Li passa a molta gent: quan tenen congestió nasal allarguen una mica el tractament, o agafen l’esprai nasal sense haver consultat el metge…

El problema és que a la llarga, els esprais nasals poden tenir un efecte rebot i crear obstrucció nasal. Si s’abusa dels esprais, el nas no respon bé als efectes de la medicació, i cada vegada necessita més dosi per reaccionar. Amb el temps, pot ser que la congestió empitjori.

Respirar per la boca no és una bona alternativa

Per què sotmetre’s a una cirurgia nasal per respirar bé, si tenim la gran sort de poder respirar per la boca?

El nas té unes funcions respiratòries que la boca no pot complir. Quan respirem pel nas, l’aire es neteja, s’humidifica i s’escalfa abans d’arribar als pulmons. A més, la vàlvula nasal alenteix l’entrada de l’aire, de manera que l’intercanvi d’oxigen també s’alenteix, aconseguint un agument d’oxigenació cel·lular.

Els problemes respiratoris poden amagar-se rere símptomes diversos

Molts problemes de respiració es manifesten amb símptomes que no semblen directament relacionats amb el nas: cansament, problemes de memòria, mals de cap, trastorns d’alimentació, disminució del desig sexual etc.

El nas és un òrgan complex que està relacionat amb molts aspectes del cos.

La bellesa de la mirada de vegades depèn del nas

Un petit retoc estètic al nas pot repercutir en l’expressió general d’una persona i, molt especialment, en els ulls. Modificant la forma o dimensió del nas, es pot ressaltar l’efecte de la mirada o el somriure.

La bellesa del nas no s’ha de buscar en el nas en si, sinó en l’efecte que té en l’expressió global de la persona.