Un bon ús de la veu és essencial per a les persones que la utilitzen en la seva activitat professional i per a la salut general. El Taller d’Esforç Vocal l’ajudarà a prendre consciència dels mals hàbits relacionats amb la utilització de la veu i li donarà pautes per a evitar el sobreesforç.

Molts cops no som conscients que forcem la nostra veu cada dia, sobretot en l’àmbit professional. Un sobreesforç de la veu pot dur-nos a ronqueres, afonies i a lesions de les cordes vocals.

Em cal fer un taller d’esforç vocal?

Si vostè fa un ampli ús de la veu -en el seu àmbit laboral, professional o en el lleure- i realitza la seva activitat diària envoltada de factors de risc vocal, com cridar o parlar en ambients sorollosos, està fent un sobreesforç vocal que, a la llarga, pot derivar en fatiga vocal i patologies relacionades.

Si vostè pateix ronqueres freqüents relacionades amb l’abús o el mal ús de la veu parlada, si ha patit una lesió o s’està recuperant d’una intervenció quirúrgica que afecta les cordes vocals, si té un defecte congènit en l’òrgan vocal, és probable que la seva fonació no sigui l’adequada i que, a la llarga, tingui problemes de salut.

Al Taller d’Esforç Vocal prendrà consciència dels hàbits fonatoris lesius per a inhibir-los i aprendrà pautes d’higiene vocal per a potenciar hàbits beneficiosos per a la veu.

Com es poden millorar els hàbits fonatoris?

Ser conscient dels mals hàbits fonatoris i canviar-los requereix un aprenentatge i una pràctica.

Al Taller d’Esforç Vocal aprendrà a:

 • Ser conscient de la importància d’una bona salut vocal.
 • Detectar els hàbits fonatoris lesius per a inhibir-los.
 • Adquirir pautes d’higiene vocal per a potenciar hàbits beneficiosos per a la seva veu.
 • Reeducar els hàbits i el confort vocals tot corregint el seu funcionament mitjançant la tècnica vocal, per tal de prevenir patologies vocals.

A través d’exercicis de respiració, coordinació fono-respiratòria, suport i projecció vocal amb vocalitzacions amb veu parlada i entonada, i amb recitació de textos en diferents entonacions, volums i tons, podrà millorar la seva salut vocal.

Què aconseguiré amb una bona fonació?

Una bona fonació li permetrà:

 • Evitar la ronquera.
 • Prevenir lesions a les cordes vocals.
 • Evitar baixes professionals per malalties relacionades amb la veu.
 • Augmentar la seva qualitat vocal.
 • Millorar la seva comunicació.

Sessions individuals (presencials i online) i en grup (online)

El Taller d’Esforç Vocal es pot fer en dues modalitats: 

 1. Les sessions individuals, que es poden fer online o de manera presencial a Barcelona.
 2. Les sessions en grup, que es fan exclusivament de manera online per prevenció davant la Covid. 

En ambdós casos s’acompanya el procés individual de la persona i, en finalitzar el taller, si s’observa la persistència de símptomes clínics o funcionals, es poden recomanar sessions de logopèdia posteriors.

Direcció del taller

Àngels Civit Fons. Tècnica vocal. 

Professora de cant i piano.

Taller individual (presencial i online)

Sessions individuals de 45 minuts enfocades a resoldre les seves necessitats particulars.

Taller bàsic: 3 sessions

Taller avançat: 6 sessions

Taller en grup (online)

6 sessions en grup de 90 minuts. Mínim: 6 persones.

1 sessió individual de 30-60 minuts per a personalitzar la pauta que cal seguir, segons les necessitats de cada persona.

Per a qualsevol dubte o aclariment, posi’s en contacte amb nosaltres. Per a inscriure’s al taller, ompli el formulari de preinscripció, truqui al 933 933 175, o escrigui’ns a info@clinicarinologica.com.