La funció respiratòria nasal és fonamental en la pràctica esportiva. A la Clínica Rinològica estudiem cada cas exhaustivament i oferim tractaments personalitzats per aconseguir una bona salut i un rendiment òptim.

Futbol, basquetbol, tenis, ciclisme… sigui quin sigui l’esport que practica, si vostè és esportista professional o fa esport habitualment, asseguri’s que respira adequadament. Evitarà problemes de salut i millorarà el seu rendiment físic.

Per què és important la salut nasal en l’esport?

Un esportista professional pot arribar a inhalar 40.000 litres d’aire al dia, quatre vegades més que una persona en condicions normals. Si el nas no està en perfectes condicions, aquesta intensa activitat respiratòria pot repercutir en la fatiga i la salut de l’esportista.

Les fosses nasals filtren, netegen, humidifiquen i escalfen l’aire que respirem perquè arribi en condicions òptimes als pulmons. Quan hi ha una obstrucció respiratòria nasal es respira més per la boca, disminueix l’oxigenació de les cèl·lules i augmenta la freqüència respiratòria i cardíaca.

Això té conseqüències importants per a les persones que practiquen esport habitualment: baix rendiment, manca de concentració, cansament l’endemà de la pràctica esportiva, absències en els entrenaments, patologia cardíaca, a la llarga.

Una bona respiració nasal millora l’oxigenació de la sang i, en conseqüència, millora el funcionament general del cos

Què m’aporta la Clínica Rinològica?

A la Clínica Rinològica estudiarem exhaustivament la seva salut nasal, tenint en compte el grau d’activitat física que realitza. Si veiem que no està en condicions òptimes, li oferirem un tractament personalitzat.

El reconeixement mèdic consisteix en: una exploració exhaustiva de les vies respiratòries, proves d’al·lèrgia, una anàlisi de la permeabilitat nasal, la valoració de la funció i l’edat pulmonar.

Si cal, complementarem l’estudi amb altres proves.

Cada cas és diferent. Trobarem la millor manera d’optimitzar la seva salut nasal i el seu rendiment esportiu. Hi ha moltes opcions:

Taller de Respiració i Oxigenació per aprendre exercicis de panteix bucal i nasal i entrenar el ritme respiratori durant l’activitat física. Aconseguirà millorar el rendiment i controlar la fatiga.

Tractaments mèdics i/o quirúrgics per solucionar un problema d’obstrucció nasal.

Sessions d’acupuntura per aconseguir: augmentar la capacitat de resistència davant l’esforç físic, millorar les defenses (els esportistes estan constantment exposats a canvis climàtics que poden reduir la seva capacitat física), incrementar la resistència aeròbica i anaeròbica, disminuir l’acumulació d’àcid làctic, millorar la distribució de la glucosa.

El consum de tabac disminueix molt significativament el rendiment de l’activitat física. Si vostè practica esport, és especialment recomanable que deixi de fumar. El Taller per deixar de fumar li pot ser molt útil.

Amb una bona salut nasal, quan practiqui esport rendirà més i es cansarà menys.

Si té qualsevol dubte, posi’s en contacte amb nosaltres. L’atendrem amb molt de gust.

Vol sol·licitar una cita? Intentarem donar-li hora ràpidament.