Fem totes les operacions de nas seguint uns protocols de qualitat i seguretat rigorosos, des del preoperatori fins a l’alta mèdica.

Clínica Rinològica Maria Colomé - Operació doctora

El preoperatori

Abans d’una operació de nas s’ha de comprovar l’estat de salut general de la persona. Les proves preoperatòries poden variar en funció de cada pacient, però generalment són les següents: analítica de sang, radiografia de tòrax, electrocardiograma.

A la visita preoperatòria, el cirurgià avaluarà els resultats de les proves i li resoldrà tots els dubtes o neguits que vostè tingui. La comunicació entre metge i pacient és fonamental en tot moment. Aquest mateix dia l’informarem detalladament de l’hora d’ingrés i de la documentació que necessita, perquè no s’hagi de preocupar per res. També li donarem el consentiment informat perquè el llegeixi i signi.

En cas que sigui necessari, en el període preoperatori utilitzarem teràpies complementàries perquè gaudeixi del màxim benestar abans i durant l’operació, i per millorar els resultats postoperatoris. L’ús d’aquestes teràpies dins del marc de la Medicina Integrativa ajuda a disminuir la inflamació i el dolor, i a reduir el temps de recuperació i el risc d’hemorràgies.

L’operació

Les operacions de nas es realitzen sota anestèsia local o general. La durada depèn de cada cas i tipus de cirurgia, i pot oscil·lar entre 15 minuts i 3 hores.

Operem en un entorn confortable i d’alta seguretat que ens permet atendre qualsevol circumstància amb rapidesa i eficiència.

Estarem al seu costat en tot moment per acompanyar-lo i resoldre-li qualsevol dubte, i mantindrem informats als seus acompanyants de com ha anat la intervenció.

Probablement li recomanarem que passi una nit a l’hospital sota l’atenció de les infermeres de la clínica.

“Vaig estar patint de migranya durant 15 anys. Era impossible viure així. “

La Ciencia de la Salud – Episodio 2 – Respira. TV2

El postoperatori

Les primeres hores després de la intervenció estarà al llit amb el cap elevat, per minimitzar la possibilitat que es faci un edema i es produeixi inflor en els teixits afectats per l’operació.

Moltes vegades cal fer un tamponament nasal, que es retira entre 1 i 4 dies després de la intervenció.

Li donarem antibiòtics per evitar possibles infeccions. Si cal, li receptarem algun calmant i/o antiinflamatori.

És probable que li recomanem fer dues sessions de Medicina Xinesa amb acupuntura o ventoses en els 10 dies posteriors a la intervenció. Això permet reduir l’edema i l’hematoma, accelerant el procés de recuperació de forma notable.

L’acupuntura és especialment recomanable per als pacients que creen fibrosi cicatricial després de l’operació de Rinoplàstia. La fibrosi cicatricial és un enduriment del teixit del nas a causa de la naturalesa de la pell d’algunes persones.

La recuperació

El ritme de recuperació d’una operació del nas depèn de diversos factors, com l’edat dels pacients o el tipus d’intervenció.

Després d’una cirurgia funcional, generalment al cap de 10 dies es pot reprendre l’activitat quotidiana amb certa normalitat.

Després d’una rinoplàstia estètica, cal comptar entre 1 i 3 setmanes per poder fer vida normal.

Per agilitzar la recuperació i optimitzar els resultats de l’operació, en molts casos recomanem fer una rehabilitació respiratòria a través del nostre Taller d’Oxigenació.

Si té qualsevol dubte, posi’s en contacte amb nosaltres. L’atendrem amb molt de gust.
Sol·liciti una primera visita. Farem el possible per donar-li hora ràpidament.