Pacients i metges expliquen reptes i satisfaccions de la cirurgia nasal
Fa més de vint anys que ens dediquem a la cirurgia nasal. Persones operades de la Clínica Rinològica expliquen com han viscut l’experiència i com han guanyat qualitat de vida. La Dra. Colomé, explica en alguns casos com s’ha enfocat des del punt de vista mèdic.

Agraïm molt sincerament la col·laboració de totes les persones que han participat en aquest apartat de la web. Per respectar la privacitat dels pacients que així ho desitgen, alguns casos apareixen sense fotos, o amb filtres.

Agraïm molt sincerament la col·laboració de totes les persones que han participat en aquest apartat de la web. Per respectar la privacitat dels pacients que així ho desitgen, alguns casos apareixen sense fotos, o amb filtres.

J.R.N. Home de 34 anys

X.B.P. Home de 32 anys

E.G.B. Dona de 42 anys

A.S.C. Dona de 25 anys

E.R.M. Dona de 32 anys

C.B.B. Dona de 26 anys

L.Z.J. Dona de 29 anys

“És fabulós”

Rinoplàstia, Septoplàstia i Cirurgia de cornets amb radiofreqüència

El pacient

Jo havia de solucionar com fos el meu problema respiratori. A part de l’obstrucció nasal, tenia rinitis al·lèrgica, amb la qual cosa encara respirava pitjor i roncava més. A més, practico esport i no poder respirar correctament m’afectava molt.

La part estètica era un tema secundari, però ja que havia d’operar-me, vaig aprofitar per solucionar dos problemes de cop.

Vaig escollir la Clínica Rinològica perquè el Centro Médico Teknon em transmet molta confiança.

El tracte que he rebut a la Clínica ha estat excel·lent. Tot està molt ben protocol·litzat, les proves, les visites… i això m’agrada. Tot ha estat molt fàcil. La informació que es dóna en el Consentiment Informat i en la visita operatòria és clara i amb el vocabulari adaptat perquè els “no experts en la matèria” ho entenguem.

El resultat de l’operació ha estat fantàstic. Vaig fer-me el tractament postoperatori amb acupuntura i al cap de tres dies ja podia respirar, va ser una sensació estranya per a mi, feia molts anys que no podia respirar per les dues fosses nasals.

Abans d’operar-me em constipava sovint i roncava. Actualment ja no ronco, respiro perfectament i gairebé no em constipo. És fabulós.

Els Tallers d’Oxigenació m’han ajudat moltíssim com a rehabilitació postoperatòria. M’han fet ser conscient de la meva respiració i actualment aplico el que he après al meu dia a dia.

De la part estètica n’estic també molt content, continuo sent jo, em reconec en el mirall. Gairebé no noto el canvi, però em veig molt millor. Les meves companyes de feina diuen que he millorat i jo n’estic content.

Com que porto un ritme de vida bastant intens i vaig bastant estressat, abans de fer-me l’operació vaig fer-me l’Estudi de Qualitat de Vida (és com passar la ITV!). Em va ajudar molt a conèixer-me millor, a ser conscient de com sóc i intentar portar una vida és tranquil·la.

Ho recomanaria a tothom!

L’equip mèdic

La piràmide del pacient presentava rinomegàlia, laterorrinea i nas a tensió. Pel que fa a les fosses nasals s’observa una dismòrfia septal amb compromís posterior associat a una hipertròfia als dos cornets inferiors. Això li ocasionava una mala ventilació tubàrica, que ocasionava obturacions constants a les orelles.

Vam realitzar una septoplàstia i cirurgia de cornets amb la tècnica de radiofreqüència, que ens va ajudar a reduir i modelar els cornets sense agressivitat.

 

“Tenia por, però l’experiència va ser molt bona”

Rinoplàstia, Septoplàstia i Cirurgia de cornets amb radiofreqüència

El pacient

Als 13 anys vaig tenir un traumatisme nasal molt fort i el nas em va quedar molt malament, tant estèticament parlant com pel que fa al tema de la respiració. Vaig anar a diferents metges que em van aconsellar que m’esperés a créixer, ja que el nas encara no estava format del tot. Així que van anar passant els anys i vaig deixar de donar-li importància al problema nasal que tenia.

Cap als 30 anys vaig començar a notar els efectes del traumatisme que vaig tenir. No respirava bé, feia esport i em cansava molt, a la nit feia apnees… Vaig començar a buscar informació per Internet i la veritat és que vaig quedar molt espantat, tot el que hi surt és el pitjor que et pot passar. Vaig parlar amb gent que s’havia operat del nas i m’animaven a fer-ho, deien que no me’n penediria, Però en canvi persones que no havien passat per l’experiència em deien que no, que m’ho pensés, que era una cirurgia complicada i perillosa.

Vaig seguir buscant i vaig trobar la Clínica Rinològica, em va agradar i vaig demanar hora de visita. Amb les explicacions de la Dra. Colomé vaig quedar molt content i vaig optar per operar-me. La Dra. Colomé no em va induir a canviar el meu nas, al contrari em va dir, què és el que vols? I conjuntament vam anar perfilant com seria. Ella va ser la meva guia i va respectar el que jo volia.

El més important per mi no era només el tema de la respiració, sinó que la part estètica fos el menys agressiva possible, que no hi hagués un impacte molt bèstia a la meva cara. Que quedés natural. Jo volia tornar a tenir el nas que tenia abans del traumatisme.

Tenia por, però l’experiència va ser molt bona. L’operació molt bé, no em vaig adonar de res, va ser molt ràpid. Del postoperatori he de dir que no vaig tenir dolor, no sé com va ser amb la resta de pacients, però jo no vaig tenir dolor, diria que tenia molèsties, estava aixafat, però no vaig tenir dolor. Recordo una mica de mal en el destamponament, però va ser molt ràpid. A partir d’aquí si ja estava content amb com havia anat tot, encara ho estava més, començava a veure resultats, a notar que respirava millor i a veure el nas que jo volia. Per mi ha estat tan bona l’experiència que he oblidat l’experiència de les parts dolentes.

Ara com ara a nivell estètic estic molt content. Miro les fotografies d’abans del traumatisme i em veig igual. Hem aconseguit el que jo buscava. Pel que fa al tema funcional també molt bé, respiro perfecte, faig esport i no em canso.

La Clínica molt bé, estic content d’haver-me operat aquí. Vaig estar molt ben tractat en tot moment. També vaig fer acupuntura, unes 5 o 6 sessions, i la veritat és que em va ajudar bastant, sobretot el principi que és quan ho notava més.

L’únic aspecte negatiu que destacaria és el temps d’esperar perquè la Dra. Colomé t’atengui. És l’únic aspecte negatiu que podria destacar, la resta tot perfecte. La meva experiència ha estat molt bona.

X.B.P., home de 32 anys

L’equip mèdic

En aquest cas vam realitzar una rinoseptoplàstia per tècnica tancada extirpant una petita gepa i afinant una mica la punta. La part funcional es va resoldre amb una septoplàstia i una cirurgia de cornets per radiofreqüència molt conservadora. El repte era aconseguir la forma del nas que el pacient tenia abans de patir el traumatisme. L’acupuntura, un cop més, va minimitzar el postoperatori, disminuint la inflamació, el sagnat i el dolor.

“Per mi tot ha estat molt senzill!”

Rinoplàstia, Septoplàstia i Cirurgia de cornets amb radiofreqüència

La pacient

Diferents otorinolaringòlegs m’havien comentat que m’havia d’operar, però jo tenia pànic al quiròfan i vaig anar deixant passar el temps. A més els metges que em van visitar no em transmetien massa confiança.

Quan els meus problemes respiratoris van empitjorar, el meu al·lergòleg em va recomanar la Dra. Colomé. Vaig anar a visitar-me a la Clínica Rinològica i en la mateixa visita vaig tenir clar que em volia operar i que volia que m’operés la Dra. Colomé. Em va transmetre confiança.

Com que m’havia d’operar de la part funcional vaig aprofitar per fer-me també la part estètica. La Dra. Colomé m’ho va explicar tot molt bé. Jo vaig explicar-li els meus neguits i què volia exactament. No volia un canvi radical, i la Dra. Colomé ho va entendre perfectament. No volia el típic nas operat. No volia canviar el meu aspecte, volia continuar sent jo, conservar la meva personalitat. La Dra. Colomé em va transmetre bones vibracions, tota l’explicació va ser molt normal, molt sincera. Per mi tot ha estat molt senzill!

El dia de l’operació tenia la típica por que se sent abans d’entrar a quiròfan, però estava bé. No vaig notar res! Tot va anar molt bé. Quan em vaig despertar també. Els següents dies després de l’operació, amb el tamponament, van anar millor del jo m’imaginava. De fet, tot va ser més fàcil del que m’imaginava. Fins i tot el destamponament va ser menys dolorós del que pensava, i molt ràpid.

Al cap d’una setmana d’operar-me ja estava molt bé. Sense hematomes ni inflor, respirant cada dia millor, sentint olors… fantàstic!

L’acupuntura em va anar molt bé. Suposo que em va ajudar pel tema dels hematomes i per no tenir dolor, i també pel tema de la fibrosi a la punta del nas.

M’agrada com ha quedat la forma del meu nas, continuo sent jo, no m’ha canviat l’aspecte. Si ho hagués sabut, m’ho hauria fet abans.

Em sento molt ben tractada per tot l’equip. Estic contenta perquè em van escoltar, el canvi en el meu aspecte no es nota, i conservo la meva personalitat. Només volia corregir petites cosetes que no m’agradaven i ho vam aconseguir! Em reconec quan em miro al mirall.

E.G.B., dona de 42 anys

L’equip mèdic

El nas de l’E.G.B. tenia gepa i una pell gruixuda. La principal dificultat, però, era una punta amb cartílags alars i triangulars molt gruixuts i caiguda “en gota”. Vam practicar una rinoseptoplàstia per tècnica tancada i vam aconseguir suavitzar les faccions.

“S’ha complert tot el que desitjava amb l’operació”

Rinoplàstia, Septoplàstia i Cirurgia de cornets

El pacient

Des de l’adolescència que tenia molt complex amb el meu nas. M’afectava l’autoestima, la seguretat en mi mateixa. Mai em deixava fer fotos. Quan anava a l’escola em feien comentaris, i això em va marcar. Per culpa del meu nas no veia les coses boniques que tenia.

Sé molt bé què esperava de l’operació: volia sentir-me més segura, augmentar la meva autoestima i sentir-me millor amb mi mateixa. Em feia por el resultat, però no el quiròfan.

Volia un nas natural, que la gent no s’adonés que m’havia operat. No volia un nas tort, ni que es veiessin els forats del nas.

La primera impressió que em va donar la Dra. Colomé em va agradar molt. Quan vaig venir a visitar-me tenia clar que volia fer-me l’operació estètica, però no havia pensat mai que també m’hagués de fer la part funcional.

Jo pensava que respirava bé, però resulta que no, tinc l’envà molt desviat. Així que vaig aprofitar la mateixa intervenció per fer-me la part estètica i la funcional.

No vaig dir a ningú que m’operava, només a una amiga. No estava nerviosa, estava emocionada pel que significava per a mi aquesta operació. Vaig estar més nerviosa el dia de la visita preoperatòria que el dia de l’operació.

Durant l’operació no em vaig assabentar de res. Quan em vaig despertar de l’anestèsia el primer que vaig veure va ser a la Dra. Colomé, això em va donar molta seguretat. Em va dir que tot havia anat bé, em vaig sentir segura al seu costat.

Quan vaig arribar a l’habitació i em vaig mirar al mirall no va ser tant com em pensava. M’havien dit que seria pitjor i quan em vaig veure no em vaig espantar, em vaig veure bé.

Els tres dies amb els taps van ser molt difícils per mi, tot ho havia de fer per la boca i m’angoixava. Quan la Dra. Colomé em va treure els taps vaig veure la llum, quin “alivio”.

El mateix dia em va ensenyar com estava el nas i em va encantar com era, tot i que estava inflamat, a mi el resultat ja m’agradava. Estava emocionada.

Tothom em diu que estic guapíssima. Fins i tot la gent que no sap que m’he operat em diu que estic molt guapa. M’han arribat a preguntar si m’he canviat el cabell.

Jo estic molt contenta. Ha augmentat la confiança en mi mateixa, l’autoestima… tot el tema psicològic m’ha millorat molt. Jo m’ho noto i els altres també. S’ha complert tot el que desitjava amb l’operació. Tant els resultats estètics, com els funcionals i personals.

Molta gent em diu que he estat molt atrevida en operar-me el nas, però la gent no sap el que per mi significava.

Tot ha estat millor del que jo m’imaginava i si tornés a néixer i tingués el mateix problema ho tornaria a fer, i segur que ho faria aquí amb la Dra. Colomé i el seu equip.

A.S.C. Dona de 25 anys

L’equip mèdic

En aquest cas es va practicar una rinoplàstia estètica i funcional, una septoplàstia i una cirurgia de cornets inferiors.

La cirurgia va resultar difícil perquè la pacient tenia uns ossos curts i gruixuts, cosa que podia provocar certa inestabilitat i que no es tanqués bé el dors. Vam resoldre el problema amb un empelt de la mateixa pacient, al qual vam donar forma de piràmide cartilaginosa.

Haurem d’estar atents a una possible fibrosi a causa del gruix de la pell de la punta del nas. El tractament amb acupuntura en aquest cas ens ha ajudat.

Els resultats són molt positius, tot i que encara li falta més temps perquè el nas acabi de desinflamar-se.

“Em reconec, sóc jo mateixa”

Cirurgia estètica i funcional

El pacient

Vaig venir perquè feia temps que no respirava bé. A més el meu marit té molt bon olfacte, i jo no notava cap olor. També faig esport i notava que m’ofegava molt.

Era la primera vegada que em visitava amb un otorinolaringòleg. Vaig buscar pel web de Teknon, vaig buscar per Internet, vaig mirar el web de la Clínica Rinològica i de tot el que vaig veure, el que més em va agradar va ser la filosofia de la Dra. Colomé i el seu equip. Vaig demanar hora i em va visitar la Dra. Colomé.

La Dra. Colomé em va fer l’exploració i les proves, i em va dir que era un tema de l’envà i que m’havia d’operar. Pel que fa al tema estètic, jo no m’hauria fet l’operació únicament pel tema estètic, però en proposar-m’ho m’ho vaig plantejar i, ja que havia d’entrar a quiròfan, vaig pensar que per què no fer-me les dues coses.

Em vaig operar dijous passat, tot just fa una setmana.

La meva família, el meu marit i jo estem molt contents amb tota la informació que ens han donat. La Dra. Colomé ha estat molt atenta en tot moment.

Vaig mirar un vídeo de l’operació per Internet per veure com seria. El que em feia por era l’anestèsia general. La Dra. Colomé em va explicar que no seria una anestèsia molt profunda i que de seguida em despertaria, i així va ser. Pel que fa a la part estètica, em preocupava com quedaria. La Dra. Colomé m’ho va explicar en detall, però sempre et queda la incògnita.

Pensava que seria més aparatós. Tothom diu que t’infles, que et surten molts blaus… però tot ha estat menys del que m’esperava.

He tingut un postoperatori molt bo. Els 4 dies amb el tamponament no són dolorosos, és com si estiguessis súper constipat, se’t tapen les orelles, i has de respirar per la boca. És més aviat molest, però no dolorós. En treure els taps impressiona una mica, però m’ho esperava pitjor. Fa impressió, però res més.

Ara fa una setmana que em vaig operar. No tinc mal. Estic contenta perquè m’estic recuperant molt de pressa. La Dra. Colomé em va recomanar fer també alguna sessió d’acupuntura i la veritat és que m’ha baixat la inflamació i els blaus molt ràpid. A mi m’ha anat molt bé.

El resultat estètic m’agrada molt, hem fet els canvis mínims, em reconec, sóc jo mateixa i no una altra persona. Pel que fa al resultat funcional noto la diferència pel que fa al tema de la respiració. Noto com entra molt d’aire pel nas. Abans tenia una obstrucció severa, era com si sempre estigués constipada.

En definitiva estic molt contenta amb tots els resultats. I molt satisfeta amb la informació de la doctora i de tot l’equip.

E.R.M., dona de 32 anys

L’equip mèdic

Vàrem practicar rinoplàstia estètica i funcional, septoplàstia i cirurgia de cornets amb radiofreqüència.

Les fotografies d’aquest cas són d’una setmana després de la intervenció, havent fet tractament postquirúrgic amb acupuntura. S’observa la cara amb certa tibantor per la infamació.

Hem volgut mostrar els resultats recents perquè es pugui apreciar com està el nas i la resta de la cara una setmana després de la cirurgia. Cal dir també que aquesta pacient té una pell molt fina i blanca, amb més fragilitat capil-lar que una persona de pell morena.

La mica de blau i la inflamació que s’observa van desaparèixer en pocs dies.

“Ja puc fer-me fotos de perfil”

Rinoplàstia, septoplàstia i cirurgia de cornets amb radiofreqüència

El pacient

Fa 4 anys un altre doctor em va operar de les cordes vocals perquè sempre em quedava afònica. Però després de l’operació i de la rehabilitació seguia quedant-me afònica. El meu doctor em va dir que potser el nas podia tenir-hi alguna relació.

A part de tot això, jo sempre havia tingut una mica de complex perquè el meu nas era gran, l’os sobresortia bastant, de perfil no m’agradava gens i no em deixava fer fotos.

Sempre havia tingut una mica de por a operar-me. Una amiga em va dir que un amic seu s’havia operat del nas a la Clínica Rinològica. Vaig parlar personalment amb ell i em va dir que tot perfecte, que em posés en mans de la Dra. Colomé.

A la primera visita, la Dra. Colomé em va dir que m’havia d’operar perquè funcionalment el meu nas no responia com havia de respondre. I li vaig comentar d’aprofitar l’operació per fer la part estètica. Així “mato dos pájaros de un tiro”.

La doctora va ser molt clara. Em va donar molta tranquil·litat. Em va dir que milloraria el meu aspecte, però que conservaria la meva essència, la meva naturalitat, buscant un nas harmònic amb la meva cara. Aquesta era la por que tenia, que no em quedés un nas natural. Jo sabia que pitjor del que estava no podia estar, però sempre hi havia la por de dir, com quedaré? M’agradaré o no m’agradaré?

I la veritat és que perfecte. M’ha quedat un nas súper natural. Estic molt contenta. Ara m’agrada molt el meu nas!

Durant el postoperatori vaig fer acupuntura i la veritat és que molt bé. Ja n’havia fet anteriorment. Amb l’acupuntura vaig millorar molt ràpidament, al cap de 2 dies ja havia millorat moltíssim, un miracle quasi! A més em relaxava molt.

Ara m’agradaria fer-me un retoc, millorar-lo una mica més. Així que d’aquí a un any faré un petit retoc tot i que la meva mare i les meves amigues diuen que no cal, que he quedat perfecte.

La Dra. Colomé també considera que el resultat és molt bo, però diu que és molt important que jo estigui satisfeta. Així que probablement després de l’estiu em faré un petit retoc, és molt poca cosa el que vull tocar.

Avui dia ja no tinc complex, ja puc fer-me fotos de perfil. Realment estic molt contenta amb el resultat.

La part funcional bé. Jo m’ho noto una mica ressec, però encara no tinc l’alta definitiva. Però estic molt millor que abans. Noto el nas més obert. Descanso millor, abans tenia dolors a les cervicals, ara ja no les noto. M’aixeco al matí havent descansat.

C.B.B., dona de 26 anys

L’equip mèdic

En aquest cas vam fer rinoplàstia estètica i funcional, septoplàstia i cirurgia de cornets amb radiofreqüència.

La pacient tenia una punta excessivament projectada amb un perfil gens harmònic. Un dels reptes era mantenir la seva expressió, que tenia molta personalitat.

Ens agrada molt el resultat aconseguit, tot i que ella vol sotmetre’s a un retoc perquè li agradaria baixar una mica l’angle nasofrontal i fer una punta més “respingona”.

“Es nota però no es nota al mateix temps”

Rinoplàstia, septoplàstia i cirurgia de cornets amb radiofreqüència

El pacient

Des de petita que tenia problemes de respiració importants. Els meus pares són metges i em van recomanar la Dra. Colomé. Quan era petita vaig caure i em vaig donar un cop al nas. En anar creixent el nas anava quedant tort, i també tenia un bony a la part de dalt. No podia respirar, cada any tenia sinusitis.

El meu otorinolaringòleg de tota la vida em va proposar fer cirurgia de cornets amb radiofreqüència i la cosa va millorar, però jo seguia tenint el problema de l’envà tort.

Jo deduïa que m’havia d’operar perquè m’ho havien dit diversos metges i la Dra. Colomé m’ho va confirmar. No m’havia plantejat l’estètica però, ja que havia d’entrar a quiròfan, vaig pensar que vinga va. Era una cosa petita a tocar.

Tenia por, però no va passar res. Tot va anar molt bé. Vaig estar de baixa només 10 dies i ja vaig començar a treballar amb normalitat.

El postoperatori va ser molt bo. Vaig fer el tractament d’acupuntura i homeopatia, que em va anar molt i molt bé. No m’ho hauria pensat mai. Jo estava molt nerviosa per l’operació i em va ajudar molt abans de l’operació i després.

No vaig tenir morats, molt poc, quasi res, no com altra gent que s’ha operat i que havien estat setmanes amb morats, jo res. No vaig tenir cap problema.

També vaig fer el Taller d’Oxigenació. Vaig començar-lo quan feia poc temps que m’havia operat. Em va agradar molt. Em vaig adonar que a part del problema físic de l’envà tort, jo no sabia respirar, tenia molts vicis. Jo recordo que l’Àngels em va preguntar: “tu ja respires fondo?” i vaig veure que no. Ni la postura era la correcta. Va ser una reeducació, una rehabilitació. Aprens molt. M’ho vaig passar molt bé i va ser divertit.

Després de l’operació la simptomatologia que tenia està molt millor. Ja no he tingut més sinusitis. El problema és que fumo i això no ajuda gens. Però la resta perfecte.

Pel que fa a la part estètica molt bé també, molt contenta, tot i que jo no tenia complex. Es nota, però no es nota al mateix temps. Ningú se n’adonava, la gent no ho nota. Però quan veus fotos és quan ho veus. Va ser una cosa molt subtil. El nas sembla més petit tot i que no ho és, això m’agrada.

L’operació va ser molt complicada perquè ja estava operada anteriorment i hi havia molta fibrosi. Jo no em vaig assabentar de res, però la doctora em va comentar que va haver de treballar força.

Ho hauria hagut de fer abans. A tothom li dic que s’ho facin i que vinguin aquí. M’ha canviat també el tema de dormir, domo molt millor.

Com a conclusió dir que estic molt contenta.

L.Z.J., dona de 29 anys

L’equip mèdic

Les caigudes de petits són freqüents. Amb el desenvolupament de l’envà nasal es desenvolupa la piràmide i el septe creix dintre de la guia de l’os vomerià. Quan a causa d’un traumatisme el septe se surt d’aquesta guia, poden haver-hi conseqüències funcionals i estètiques greus, com en aquest cas.

A conseqüència de la caiguda, la pacient va anar fent sinusitis de repetició. En aquest cas la cirurgia de cornets aïllada no hauria solucionat el problema, ja que la causa és traumàtica i s’ha de refer quirúrgicament tot el que està tort.

Amb els Tallers va reeducar la seva respiració, millorant la rehabilitació respiratòria. Era un cas complicat quirúrgicament parlant, però va anar tot molt bé.

Agraïm molt sincerament la col·laboració de totes les persones que han participat en aquest apartat de la web. Per respectar la privacitat dels pacients que així ho desitgen, alguns casos apareixen sense fotos, o amb filtres.