Professionals i aficionats a la gastronomia, l’enologia o la perfumeria necessiten tenir el sentit de l’olfacte en condicions òptimes. Una revisió general de l’òrgan nasal permet detectar i evitar molts problemes d’olfacte i gust.

Si el gust del menjar, l’olor del vi o la distinció dels perfums juguen un paper important a la seva vida, asseguri’s que respira bé i que té el sentit de l’olfacte en perfectes condicions.

La Ciencia de la Salud – Episodio 2 – Respira. TV2

“Per als sommeliers i el món de la restauració en general un dels reptes són les revisions de nas”

Quin rol juga la salut nasal en la gastronomia, l’enologia o la perfumeria?

A través de la respiració s’estimulen les neurones olfactives que hi ha al sostre del nas. Si hi ha algun tipus d’oclusió nasal, l’estímul minva, i la capacitat olfactiva disminueix o s’altera. La disminució de l’olfacte acostuma a ser gradual, cosa que fa que sigui difícil de percebre. Molta gent creu que té un sentit de l’olfacte adequat quan en realitat és deficient.

La Ciencia de la Salud – Episodio 2 – Respira. TV2

Per poder gaudir del bon menjar, treure el màxim profit d’un tast de vins, o percebre clarament els matisos de diferents perfums cal que el nas estigui en bones condicions.

Diversos problemes nasals poden generar una disminució o alteració de l´olfacte: obstrucció nasal: si l’aire no arriba adequadament als filets olfactius, no es poden percebre les olors correctament; desviació del l’envà nasal: quan l’envà nasal està deformat pot crear una inflamació que fa minvar l’olfacte; hàbits respiratoris inadequats: moltes persones respiren malament sense saber-ho.

Els mals hàbits de respiració poden generar una atròfia per desús o mal ús del nervi, i sovint empitjoren l’agudesa olfactiva, constipats freqüents: si s’està refredat sovint, l’olfacte perd facultats, tabac: fumar perjudica la sensibilitat de les olors i els gustos. Les alteracions de l´olfacte comporten gairebé sempre també alteracions en la percepció del gust.

Què m’aporta la Clínica Rinològica?

A la Clínica Rinològica estudiarem exhaustivament la seva salut nasal.

El reconeixement mèdic consisteix en una revisió exhaustiva de la via respiratòria i olfactiva per detectar o descartar patologies, un estudi per valorar el grau i l’agudesa de l’olfacte, proves específiques segons cada cas, si cal.

Si detectem problemes, o veiem que el seu grau d’olfacció podria millorar, li oferirem un tractament personalitzat per tal que pugui rendir i gaudir al màxim d´activitats relacionades amb l´olfacte i el gust. Hi ha diferents maneres d’intensificar i corregir la funció olfactiva :

Tractament mèdic i/o quirúrgic per solucionar un problema d’obstrucció nasal.

Tractaments complementaris com el zinc per a millorar la capacitat olfactiva.

Taller de Respiració i Oxigenació per aprendre a respirar pel nas adequadament i millorar l’estímul del bulb olfactori. Això li permetrà treure el màxim rendiment de la seva capactitat olfactiva.

Taller per gestionar l’estrès. Saber regular l’estrès ajuda a respirar millor i, en conseqüència, a optimitzar l’olfacte, ús de teràpies complementàries per a reforçar el sistema immunitari i evitar costipats freqüents, exercicis de memòria per estimular, intensificar i recuperar l’olfacte.

Si té qualsevol dubte, posi’s en contacte amb nosaltres. L’atendrem amb molt de gust.

Vol sol·licitar una cita? Intentarem donar-li hora ràpidament.