Els roncs i les apnees poden generar problemes de salut i socials greus. A la Clínica Rinològica sabem com evitar-los i solucionar-los.

Els roncs són la vibració que es genera quan hi ha una obstrucció del pas de l’aire pel nas, darrere la boca o les vies respiratòries baixes. L’apnea del son és la forma més exagerada dels roncs: el pas de l’aire queda del tot bloquejat periòdicament i durant uns quants segons.

Clínica Rinològica Maria Colomé - Roncs i apnees

Reconeix algun d’aquests símptomes?

És possible que pateixi apnea del son, o que ronqui, si: es lleva amb la sensació de no haver descansat o amb mal de cap, té discussions perquè els seus roncs no deixen dormir altres persones, respira amb dificultat o té sensació d’ofec, pateix manca de concentració o de memòria, se sent irritable, té disminució del desig sexual o problemes d’erecció, s’adorm mentre condueix, o en situacions poc habituals.

Si algú li ha dit que ronca o que s’adorm en moments poc habituals i vostè no n’és conscient, és molt probable que pateixi algun problema respiratori. És important que vagi al metge.

Quines són les conseqüències dels roncs i l’apnea?

Els roncs i l’apnea del son generen problemes de salut i socials que poden arribar a ser molt greus.

Problemes cardiovasculars

Davant d’episodis d’apnea, el cor ha de bategar més fort perquè la sang circuli més ràpidament. Amb els anys, això pot provocar: un increment de la pressió arterial, problemes pulmonars i neurològics, envelliment prematur per manca d’oxigenació, risc de malaltia cardiovascular i parada cardíaca, problemes derivats d’un son superficial.

La manca d’un bon descans pot comportar problemes de diferents tipus: somnolència durant el dia (els afectats poden adormir-se en situacions perilloses o socialment poc adequades), disminució de la concentració i l’activitat, depressió, irritabilitat, disfuncions sexuals, problemes de convivència.

Quan els roncs d’una persona afecten el descans d’altres persones, es poden generar problemes de convivència greus.

Què causa els roncs i l’apnea?

L’obstrucció del pas de l’aire pot ser deguda a: manca de to muscular a la boca i la gola, relaxació muscular excessiva durant les etapes profundes del son, efecte de l’alcohol o les pastilles per dormir, que accentuen la relaxació muscular, dimensions anormals de les amígdales, el paladar o l’úvula, deformitats en el nas o la paret nasal que separa les foses nasals, sobrepès.

Què podem fer per vostè?

Podem diagnosticar acuradament el seu problema respiratori, i trobar la millor solució.

El diagnòstic dels roncs i l’apnea és complex perquè diferents patologies poden generar símptomes semblants. Per això seguim un protocol que inclou diferents especialitats mèdiques, i que estudia la persona en la seva totalitat.

Li farem una exploració completa del nas, la boca, el paladar, la gola i el coll per arribar a un diagnòstic precís sobre la severitat dels roncs i les conseqüències que pot tenir per a la seva salut. Si cal, farem exploracions complementàries, com TAC, Cefalometria, RM, Oximetria, Polisomnografia, Poligrafia, proves analítiques i hormonals.

La medicació no sempre és la millor solució en el tractament dels roncs i l’apnea del son.

Segons cada cas, la solució pot implicar:

Un canvi d’hàbits: evitar el consum d’alcohol, tabac i pastilles per dormir, perdre pes, en el cas de pacients massa grassos, dormir de costat, en el cas de pacients en què l’apnea es produeix quan dormen de cara amunt, l’ús d’una mascareta que genera pressió positiva d’aire continu (CPAP).

Cirurgia: segons el tipus d’obstrucció que crea l’apnea o els roncs, una intervenció quirúrgica és la millor solució.

Un taller de respiració i oxigenació, per reaprendre a respirar.

Si té qualsevol dubte, posi’s en contacte amb nosaltres. L’atendrem amb molt de gust.
Sol·liciti una primera visita. Farem el possible per donar-li hora ràpidament.