No volia seguir així

V.G.A. Dona de 25 anys

Septoplàstia i Cirurgia de cornets amb radiofreqüència

El pacient

Jo treballo en una perruqueria i una clienta em va parlar de la Dra. Colomé. Jo sempre havia tingut al·lèrgies, des de petita. Vaig anar a una al·lergòloga que em va dir que tenia al·lèrgia als àcars, però molt poc. Aquesta mateixa doctora em va parlar també de la Dra. Colomé, així que ja eren dues persones que em parlaven d’ella.

Al ser perruquera tots els productes m’afectaven molt, estava tot el dia mocant-me, esternudant… des de que m’he operat res, et canvia la vida! No et fa mal el cap, dorms, descanses, respires. Jo em despertava a les 3 del matí esternudant, m’ofegava, no podia respirar! Era horrible.

Al veure’m, la Dra. Colomé em va dir que tenia l’envà desviat i a la inspecció va veure que també hi havia problema de rinitis. Em va proposar operar-me i em vaig decidir ràpidament, no podia seguir així.

No em feia por l’operació en si, tenia por al postoperatori perquè m’havien dit que era molt dolent, la gent t’explica un munt de coses.

Ara que m’ho he fet jo, i que ho he viscut en pròpia pell, aconsellaria a la gent que s’ho fes. I això que jo vaig passar un postoperatori no del tot bo. Quan em van treure els taps vaig tenir una hemorràgia molt forta que finalment vam aconseguir aturar. Quan me’n vaig anar de la Clínica Rinològica em vaig desmaiar a l’aparcament i em van portar a urgències de Teknon.

Al dia següent em vaig visitar amb la Dra. Colomé i tot millor. A part de tot això, a mi em feien mal els punts. Al final van haver de treure-me’ls perquè el meu cos els rebutjava.

Malgrat tot això aconsello a tothom que s’ho faci. Un cop va passar tot això, tot perfecte.

Dormo perfecte, no esternudo, estic molt bé. Molt contenta.

Vaig estar tota la vida pensant que era al·lèrgia i mira… si m’haguessin dit això abans la meva vida hagués canviat! He anat a molt metges i tots em deien que tenia rinitis al·lèrgica. Amb l’operació m’ha canviat la vida. Ara estic perfecte. Els supermercats estan en crisis perquè ja no he de comprar mocadors, gastava 3-4 paquets al dia de kleenex!

A mi em feia por treballar a la perruqueria pels productes químics. Però no tinc cap problema, vaig estar 2 mesos treballant amb mascareta, però ara ja està, ja no tinc que fer-la servir.

El més curiós de tot és que quan baixa la inflamació de l’operació i veus que pots respirar pels dos orificis del nas és una sensació rara, jo no l’havia sentit mai, és una sensació bona, satisfactòria. Ara puc respirar fons, és perfecte.

V.G.A. Dona de 25 anyss

L’equip mèdic

Les complicacions en cirurgia nasal es presenten rarament. La complicació postquirúrgica més freqüent és l’hemorràgia nasal o epistaxis, que habitualment amb un simple tamponament anterior cedeix. En molts pocs casos es precís tornar a dormir al pacient, revisar l’operació i coagular algun vas sanguini que pugui ser més gruixut.

En aquest cas amb un tamponament anterior es va solucionar el problema. Aquesta pacient també va presentar un rebuig al material de sutura. Habitualment es dóna un o dos punts que cauen per si sols, ja que el material es reabsorbeix. Però al rebutjat-los vam haver de retirar-los solucionant el problema local.

Tot i les complicacions d’aquest cas, els resultats han estat molt satisfactoris.