Psicològicament no estava preparat per operar-me

A.S.F. Home de 54 anys

Septoplàstia, Cirurgia de cornets amb radiofreqüència i Cirurgia Endoscòpica Nasosinusal

El pacient

Des de molt jovenet que tinc problemes de respiració. Se’m tapava el nas, no podia respirar i m’ofegava. Amb 21 o 22 anys van operar-me de “Turbinectomia”. Recordo que la fosa nasal dreta em va sagnar molt. El postoperatori va ser horrorós, m’ho vaig passar molt malament. Vaig agafar por a tornar-me a operar. Els resultats de l’operació no van ser els esperats. Així que sempre he respirat per la boca. M’he acostumat a respirar així.

Fa cosa de 2 anys vaig fer-me una revisió completa a la feina i vaig demanar que em miressin el nas. Em van dir que m’havia d’operar, però per por no vaig fer-ho. Vaig anar deixant passar el temps. Psicològicament no estava preparat per operar-me.

En una revisió mèdica van trobar-me pòlips, desviació de l’envà nasal, problemes als cornets… i em van confirmar novament que m’havia d’operar. Vaig venir a través d’una companya de feina que em va recomanar la Teknon. Buscant vam trobar a la Maria i vaig venir a visitar-me. La Maria em va comentar que m’havia d’operar, però que també era important mirar la globalitat de la persona. Vaig fer-me el Perfil Emocional abans d’operar-me i em va ajudar bastant. En aquest moment em sentia preparat psicològicament per afrontar l’operació.

Els 3 dies del tamponament van ser difícils. No podia respirar i em va costar adaptar-me a la situació. El destamponament va ser complicat, vaig patir molt, van costar molt de treure. Ho vaig passar molt malament. Però un cop tret el tamponament millores molt. Ja descanses.

Vaig fer acupuntura i notava menys pressió i descongestió. Sortia molt bé, però quan arribava a casa se’m tornava a tapar el nas.

Amb la Dra. Uriel molt bé. Segueixo les dietes que em va donar i des de fa un temps que faig exercici físic.

Tot ha millorat molt, la meva autoestima i el meu estat d’ànim també. Em trobo molt bé.

A.S.F., home de 54 anys.

L’equip mèdic

El pacient presentava una poliposis nasosinusal, que avui dia es considera una malaltia inflamatòria crònica de la mucosa nasal. Ja havia estat operat de l’envà nasal però persistia una desviació que comprometia l’entrada al si maxil·lar.

Vam reintervenir millorant la ventilació nasosinusal però calia estudiar el nivell d’inflamació global. La Dra. Uriel va corregir el terreny constitucional del pacient, perquè una carència a nivell de nutrients porta a un desequilibri intern i a la inflamació general de l’organisme. També el vàrem ajudar a gestionar millor les seves emocions, ja que això ens disparava el Sistema Nerviós Simpàtic produint més inflamació i provocant que els pòlips tornessin a sortir. Va fer rehabilitació respiratòria amb els Tallers d’Oxigenació i va aconseguir millorar significativament la seva simptomatologia. Els resultats han estat molt bons: els símptomes nasals han desaparegut completament.