No he tingut mai més una migranya

A.R.L. Dona de 58 anys

Septoplàstia, Cirurgia de cornes i Cirurgia Endoscòpica Nasosinusal

El pacient

Jo portava 15 anys patint migranyes molt fortes, fins el punt que no volia seguir vivint. Cada setmana estava igual, amb uns dolors insuportables, ho passava fatal, les migranyes podien durar-me 2 dies sencers, vomitava tant que inclús m’havien d’ingressar perquè em deshidratava. Diàriament sentia un dolor intens just en el fons dels ulls.

Vaig anar a molts metges diferents. Inclús vaig anar a un acupuntor durant 3 anys per veure si em treia les migranyes. Una doctora em va detectar sinusitis crònica, he visitat un mut d’otorrinos, em van derivar a una neuròloga perquè van pensar que hi podia haver un aneurisma cerebral.

Ningú em va dir que tenia l’envà nasal desviat, mai. Em donaven medicació per la sinusitis però cap em va parlar de cirurgia. M’inflaven a medicació i el dolor que tenia no marxava. Inclús em van treure la vesícula pensant que podia venir d’allà. No podia seguir igual, estava desesperada.

Finalment un otorinolaringòleg de la Seguretat Social em va dir que m’havia d’operar i em va recomanar que anés a la Teknon, perquè hi ha molts bons metges. Una companya em va dir que s’havia operat a la Teknon amb la Dra. Colomé i que tot va anar molt bé, que li havien marxat els mals de cap. Així que no ho vaig pensar dues vegades.

La Dra. Colomé ens va atendre personalment a la primera visita i no ho va dubtar ni un moment: em va dir que tenia l’envà desviat. Em va proposar arreglar primer aquest aspecte de la desviació per a drenar millor els sins i, si feia falta perquè la sinusitis era molt crònica, operaríem més endavant de sinusitis.

Des de que em vaig operar fins avui que no he tingut mai més ni una migranya. Imagina’t com va canviar la meva vida! 15 anys patint migranyes horribles.

Amb la cirurgia de l’envà i cornets vam arreglar el 80% dels meus problemes. Uns mesos després em vaig operar amb l’equip de la Dra. Colomé de sinusitis, i amb això vam solucionar el 20% que quedava.

Des de que em vaig operar que tinc ganes de sortir, tinc una altra energia, descanso, estic de bo humor… jo abans em despertava amb afonia, sempre estava cansada i de mal humor, tenia deixadesa general, m’enfadava amb tot el món… no estava bé.

Avui puc respirar perfectament, no he tingut mai més mal de cap ni migranyes, oloro perfectament… per què no vaig conèixer a la Dra. Colomé abans?

Si no tens salut no tens res. A mi m’han rejovenit 30 anys. Beneïda sigui l’hora que vaig venir a la Dra. Maria Colomé! Amb aquestes dos operacions ha canviat la meva vida.

En quant a l’operació jo no tenia por de cap tipus. M’havien dit que era una operació molt dolorosa i he de dir que el dia de l’operació vaig entrar amb migranya a quiròfan, però no vaig notar dolor, ni durant ni després.

Pel destamponament venia amb molta por, amb pànic. Em vaig trobar a un conegut a l’ascensor el dia del destamponament i em va dir que era horrible, que feia molt mal. Quan vaig entrar la Dra. Colomé em va dir ja veuràs que no és res… doncs no em vaig assabentar de quan me’ls va treure!

A la segona intervenció ho vaig passar una mica pitjor. Vaig tenir una mica d’inestabilitat durant unes dues setmanes. Vaig fer acupuntura en ambdues ocasions i he de dir que em va anar molt bé per la inflamació, tot i que no estava massa inflamada, i pel dolor. La veritat és que em va anar realment bé.

A.R.L., dona de 58 anys

L’equip mèdic

Les cefalees poden se degudes a multitud de causes. Moltes vegades no es relacionen els símptomes nasals amb els mals de cap, com va ser el cas d’aquesta pacient.

El que vàrem fer d’entrada va ser millorar la ventilació de les foses nasals i concretament la zona de l’opercle, que és un punt molt reflexogen. Amb això vàrem millorar en gran part el símptoma que presentava la pacient.

En un segon temps vam procedir a l’obertura dels òstiums de drenatge sinusals, que estaven fibrosats per diferents processos inflamatoris, i de la mucosa poliploide sinusal. La inestabilitat que va presentar probablement va ser de causa cervical.

Amb tot això vam aconseguir la desaparició total de les cefalees. Ens complau veure que hem millorat significativament la qualitat de vida de A.R.L.

M.V.B. Home de 20 anys

Cirurgia funcional

El pacient

Jo sempre havia respirat per la boca, no sabia si tenia relació amb el llavi leporí. Sempre em deien que m’havia d’operar.

El 2012 el Dr. Pellicer i la Dra. Colomé em van operar conjuntament. Tot va anar molt bé. El tamponament nasal no fa mal, és molest. El dia del destamponament fa mal, però són 15 segons de res.

Des de les dues setmanes de l’operació que ja respiro inconscientment pel nas. Noto molt les olors. Abans de l’operació tenia l’olfacte més reduït i no n’era conscient fins ara, que noto totes les olors.

Noto una millora a nivell general. Abans respirava malament i molt fort. Tot això ha canviat. Estic molt content.

M.V.B., home de 20 anys

L’equip mèdic

És un cas d’obstrucció respiratòria nasal congènita secundària a llavi leporí. No hi havia cap permeabilitat nasal, per la qual cosa no respirava i, sense ser-ne conscient, tenia molt poc olfacte. Va tenir una millora clínica molt ràpida.