Tu portaves ulleres, no?

A.M.C. Home de 22 anys

Rinoplàstia, Septoplàstia i Cirurgia de cornets amb radiofreqüència

El pacient

Vaig anar a la Clínica Rinològica perquè tenia una desviació del tabic important i perquè tenia sinusitis molt llargues, no podia dormir. Qualsevol símptoma de refredat implicava una infecció. La Dra. Colomé em va dir que m’havia d’operar els cornets i ja que havia de passar per quiròfan vaig decidir fer-me també la part estètica. Realment no tenia unes grans expectatives en quant a la part estètica ja que no era la meva principal preocupació, però tot i així l’operació va anar molt bé. El Centre molt bé i l’habitació on em van posar, molt espectacular.

El primer cop que et veus amb els tamponaments espanta una mica, tens el nas com un porquet. Els 3 primers dies de postoperatori són difícils. Les primeres nits són complicades per dormir i menjar. Fins i tot amb la mateixa desesperació hi ha moments que penses “per què m’ho he fet?” Però val la pena. Penso que és normal pensar-ho quan no et trobes bé. Són només tres dies i ja està. Pensa que no pots parlar perquè t’ofegues, jo no tenia ganes de veure a ningú. El destamponament fa mal. Però compensa. De cop i volta notes que l’aire durt a xorro pel nas. És important seguir amb les indicacions postoperatòries: pomades, rentats, no tocar-s’ho…

En el meu cas la millora és bastant bona. Respiro millor, tinc més consciència de com respirar. Realment repetiria l’experiència i ho recomanaria. Val la pena fer-s’ho.

Els símptomes inicials que tenia han millorat molt. He passat el primer hivern sense refredar-me pràcticament. Tot i així, les al·lèrgies continuen, no se solucionen amb la intervenció, però milloren.

Pel que fa a l’acupuntura, a priori era bastant escèptic, però penso que em va anar bé. El tractament amb homeopatia no el vaig fer perquè són molt reaci i tampoc el vaig necessitar.

En general he millorat molt. Dormo millor, descanso més. Aspectes negatius francament pocs.

És important que la gent llegeixi bé tota la informació. És important comprendre-ho tot bé i tenir unes expectatives clares i realistes.

La gent no ha notat el canvi de l’operació em diuen “tu portaves ulleres, no?” i no n’he portat mai. Em veuen millor però no detecten que és perquè m’he operat el nas. Això està molt bé.

Al començament quan et trobes tan aixafat potser tens por de no haver fet el correcte. Però després veus que no, que ha valgut la pena.

A.M.C., home de 22 anys

L’equip mèdic

Aquest pacient tenia una desviació nasal extrema. Aquestes desviacions de la piràmide acostumen a estar causades per traumatismes. La piràmide i l’envà estan totalment desplaçats. “Més que un metge l’hauria de veure un arquitecte”, els hi dic moltes vegades. És un problema estructural, per tant la solució sempre és quirúrgica. El repte de la cirurgia en aquest cas va ser posar recte o ben al mig el nas, tant la piràmide com l’envà interior. Un nas tort té molta tendència a tornar a quedar tort. Per aconseguir el millor resultat cal lliberar molt bé totes les tensions internes.