La Dra. Maria Colomé

Fundadora i Directora de la Clínica Rinològica Maria Colomé

 1. Currículum internacional
  • Es llicencia en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Cursa l’especialització en otorrinolaringologia i cirurgia cervicofacial a la Universitat de Barcelona.
  • Obté el títol europeu d’especialista en otorrinolaringologia a la Università di Catania.
  • Amplia la seva formació en rinologia a la Unità Sanitaria Locale di Imola (Bologna, Itàlia) amb el Professor Giorgio Sulsenti.
  • Aprèn tècniques de cirurgia endoscòpica al Centre Hospitalier Universitaire de Vaudois (Lausanne, Suïssa) amb el Professor Savany.
  • Perfecciona tècniques de cirurgia endoscòpica de fosses nasals i sins paranasals en diversos centres d’Europa i Estats Units.
  • Perfecciona tècniques de Cirurgia Funcional i Estètica nasal a la University of Illinois Medical Center and St. Joseph Hospital (Chicago, Illinois, EUA) amb el Professor Dean Tardy.
  • Ha estat docent en diversos cursos nacionals i internacionals, i cada any participa en congressos especialitzats d’arreu del món. És co-autora de diverses publicacions.
 2. Impulsora de centres i equips especialitzats
  • Fundadora i directora de:- La Clínica Rinològica Maria Colomé, des del 1989- la Unitat de Rinologia del Centro Médico Teknon, des del 1997- SpaMedic, Centre de Medicina Integrativa- Teknoveu
  • Fundadora de Nas Clínic, Comité de Fisiopatologia i Cirurgia Rinològica a l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquest comitè reunia diferents especialitats (al·lèrgia, pneumologia i otorrinolaringologia) per discutir els casos de manera multidisciplinària.
  • Consultora en Centres d’Alt Rendiment i mútues d’accidents laborals.
  • Responsable de l’especialitat d’otorrinolaringologia en diversos hospitals públics i privats (Quirón, Hospital St. Jaume, Clínica del Remei, Hospital Evangèlic)
  • Organitzadora de diverses jornades científiques i simposiums internacionals sobre patologia nasal.
  • Pionera a Europa en incloure la Medicina Integrativa en un centre superespecialitzat de nas, seguint les pautes que marca el National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM)
 3. Membre de:
  • La Societat Catalana d’Otorinolaringologia
  • La Sociedad Española de Otorrinolaringología
  • La Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i Reconstructiva
  • La Societat Catalana de Medicina de l’Esport
  • La Societat Europea de Rinologia
  • L’Academia de Cirugía Plàstica facial Europea
  • El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB)
 4. Formada amb grans especialistes

  “He tingut la sort de comptar amb grans mestres d’arreu del món.

  Del Professor Giorgio Sulcenti , vaig aprendre a integrar la part funcional i l’estètica en tota cirurgia nasal. Aquest doble eix és clau en la meva trajectòria professional: fa molts anys que plantejo tots els casos quirúrgics tenint en compte les repercussions funcionals i estètiques de la intervenció.

  A Chicago em vaig formar amb el Professor Dean Tardi, persona de gran rellevància professional. El seu perfeccionisme em va motivar a buscar sempre l’excel·lència en la pràctica quirúrgica. Amb ell vaig adonar-me també de la vessant artística de la rinoplàstia, i des de llavors ciència i art han estat per a mi inseparables a l’hora de plantejar una operació estètica nasal.

  Amb Dean Tourimi vaig aprendre la tècnica oberta, i el Professor Burget va ser el meu mestre en cirurgia reconstructiva de nas.

  Del Dr. Domènech, el meu mestre i mentor, vaig aprendre de molt jove que darrere d’un òrgan, d’un símptoma, hi ha sempre una persona. I no ho he oblidat mai.”

 5. Seriosa, rigorosa, crítica

  “Entenc la meva professió des del rigor absolut amb els protocols, amb les tècniques i amb l’honestedat: cal saber què es pot fer, i què no. Quan. Com. En quines circumstàncies.

  La cirurgia estètica és una vessant de la medicina especialment delicada. És una àrea que ha tendit a la frivolització, a la simplificació. I algunes persones n’han patit conseqüències greus, tant de salut com de benestar psicològic. És un problema important. I és del tot evitable.

  Em sembla crucial fer cirurgia estètica amb rigor, tenint en compte no només la bellesa externa, sinó la psicologia de cada persona i les funcions que tenen els diferents òrgans. En medicina nasal, això és fonamental perquè el nas té una funció vital que condiciona el funcionament general del cos.”

 6. Atenta a les necessitats de les persones

  “Tenir els pacients al cap quan tornes a casa després d’una operació, i fer-los sentir que t’importen. Saber escoltar i entendre les persones que vénen a la consulta. Saber trobar paraules que transmeten seguretat i confiança. Tot això, per a mi, és una part fonamental de la medicina.

  Com a cirurgiana, tinc clar que el rigor científic i la tècnica mèdica són tan importants com la relació que estableixo amb els meus pacients, i amb l’equip de professionals de la Clínica Rinològica.”

 7. Apassionada de l'art i la medicina

  “Sento que faig bé la meva feina quan combino el rigor científic amb la sensibilitat artística, el gust pels detalls i l’empatia.

  Entenc la bellesa com a harmonia, equilibri i personalitat. M’allunyo dels efectes merament superficials per trobar la forma del nas que proporciona benestar i sintonia amb un mateix.”