Medicina Integrativa

La Medicina Integrativa combina la medicina convencional amb especialitats i teràpies complementàries. Entén la persona com un tot.

Enfoquem les patologies de nas tenint en compte tant l’especialitat rinològica com la vessant psicològica i emocional de les persones.

Som pioners en l’aplicació de la Medicina Integrativa en temes de salut nasal a Espanya.

Què és la Medicina Integrativa?

La Medicina Integrativa combina la medicina convencional amb altres professions sanitàries (psicologia, fisioteràpia, logopèdia, etc.) i amb teràpies complementàries com l’acupuntura i l’homeopatia, entre d’altres. Entén la persona com un tot on el cos, la ment i l’esperit estan estretament relacionats.

La Medicina Integrativa i els problemes nasals

Anys d’experiència i d’estudi ens han demostrat que la Medicina Integrativa és molt eficaç per tractar problemes de salut nasal. La combinació de tractaments convencionals i complementaris és molt útil a l’hora de:

  • millorar el benestar en el preoperatori
  • accelerar la recuperació després d’una cirurgia de nas
  • reduir estrès i ansietat
  • superar l’addicció al tabac
  • tractar trastorns emocionals

Les teràpies complementàries són útils en molts casos, però no en tots. A la Clínica Rinològica només recomanem tractaments complementaris quan tenim objectius concrets que sabem que tenen solució.

La Medicina Integrativa i l’evidència científica

Està demostrat que si es tracta la persona com un tot –cos, ment i esperit- i no només la malaltia aïllada, s’obtenen millors resultats mèdics. Per això moltes institucions de prestigi, com la Clínica Mayo o l’MD Anderson Center, han adoptat la Medicina Integrativa en la seva pràctica diària.

El Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine investiga la interacció entre la ment i el cos i informa permanentment el col·lectiu mèdic sobre l’efectivitat i la seguretat dels tractaments no convencionals.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) disposa d’una guia per promoure el bon ús de la Medicina Integrativa.

A la Clínica Rinològica Maria Colomé només practiquem teràpies amb base científica i una eficàcia demostrada. Treballem amb metges homeòpates i metges acupuntors reconeguts pel col·legi oficial de metges.

Ens allunyem de totes aquelles teràpies que es coneixen com a alternatives o naturals i que no tenen fonament clínic.

La Clínica Rinològica Maria Colomé ha creat el Centre de Medicina Integrativa SpaMedic

Davant dels excel·lents resultats obtinguts amb la Medicina Integrativa en el camp dels transtorns nasals, hem volgut aportar els tractaments complementaris a altres especialitats mèdiques. Per això hem creat el Centre de Medicina Integrativa SpaMedic.