La decisió d’operar-se

Decidir operar-se el nas per qüestions estètiques no sempre és fàcil. Cal considerar aspectes físics, psicològics i emocionals. L’ajudarem a valorar la seva situació i a ajustar les seves expectatives. Abans d’operar, ens assegurarem que la cirurgia pot millorar la seva qualitat de vida.

Si es fa bé, una operació estètica nasal (rinoplàstia estètica) té un impacte molt positiu a la vida d’una persona. Però cal ser realistes amb les expectatives.
 1. Crec que em vull operar

  Si l’incomoda mirar-se al mirall o aparèixer en una fotografia per culpa del seu nas; si busca pentinants que li dissimulin el nas o si té la sensació que la mida i la forma del seu nas li condicionen la vida, probablement la cirurgia estètica li aportarà satisfacció, tranquil·litat i benestar.

  Si sent molta por o angoixa al quiròfan, el nostre equip de psicòleg i terapeutes l’ajudarà.

  Si el seu nas en realitat no és la causa de la seva insatisfacció, la cirurgia estètica nasal no és la solució més indicada per a vostè en aquests moments.

  En qualsevol cas convé decidir amb un bon assessorament mèdic i sense estar pendent de l’aprovació general de familiars, amics i coneguts. Les motivacions per a un canvi d’aspecte són molt personals. És el pacient qui es beneficiarà dels bons resultats, i qui ha d’encarar les pors.

  L’assessorarem perquè pugui prendre la decisió més adequada.

 2. Què puc esperar d’una rinoplàstia estètica?
  • Una millora d’imatge: Tindrà una cara harmònica i mantindrà el seu estil i la seva personalitat. Normalment, amb un petit canvi s’aconsegueix una gran millora.
  • Més qualitat de vida: Una millora d’aspecte quasi sempre proporciona un increment d’autoestima i de confiança en un mateix. Els pacients operats expliquen que han millorat en qualitat de vida a diferents nivells: personal, afectiu, sexual, social i laboral.
  • Una bona funció nasal: Mantindrà o millorarà totes les funcions de l’òrgan nasal. Una rinoplàstia estètica es pot combinar amb una intervenció que solucioni problemes funcionals.
 3. Quines limitacions té l'operació?

  L’èxit d’una operació estètica nasal depèn de:

  • l’expertesa i experiència del cirurgià
  • factors fisiològics: edat, estat de salut, textura de la pell, estructura òssia, capacitat de cicatrització, etc.
  • factors emocionals: maduresa emocional i expectatives de l’operació

  La cirurgia estètica nasal no busca ni aconsegueix una perfecció estètica en termes absoluts. Tampoc resol problemes psicològics que no derivin realment de la forma del nas.

 4. Es pot operar tothom?

  L’edat mínima aconsellable és de 17 o 18 anys, quan ja s’han desenvolupat del tot les estructures del nas.

  Els candidats ideals:

  • volen millorar el seu aspecte, no aconseguir la perfecció absoluta
  • gaudeixen d’un bon estat de salut
  • són psicològicament madurs i estables
  • estan preparats per adaptar-se a la nova imatge
  • veuen limitada la seva qualitat de vida degut a la forma o la dimensió del seu nas

A la Clínica Rinològica estarà en mans expertes durant tot el procés, de la primera visita a l’alta mèdica.

Si té qualsevol dubte, posi’s en contacte amb nosaltres o sol·liciti ara la seva primera visitaL’atendrem amb molt de gust.