Testimoni

Es nota però no es nota al mateix temps

L.Z.J. Dona de 29 anys

Rinoplàstia, septoplàstia i cirurgia de cornets amb radiofreqüència

El pacient

Des de petita que tenia problemes de respiració importants. Els meus pares són metges i em van recomanar la Dra. Colomé. Quan era petita vaig caure i em vaig donar un cop al nas. En anar creixent el nas anava quedant tort, i també tenia un bony a la part de dalt. No podia respirar, cada any tenia sinusitis.

El meu otorrinolaringòleg de tota la vida em va proposar fer cirurgia de cornets amb radiofreqüència i la cosa va millorar però jo seguia tenint el problema del tabic tort.

Jo deduïa que m’havia d’operar perquè m’ho havien dit diversos metges i la Dra. Colomé m’ho va confirmar. No m’havia plantejat l’estètica però ja que havia d’entrar a quiròfan vaig pensar que vinga va. Era una cosa petita a tocar.

Tenia por, però no va passar res. Tot va anar molt bé. Vaig estar de baixa només 10 dies i ja vaig començar a treballar amb normalitat.

El postoperatori va ser molt bo. Vaig fer el tractament d’acupuntura i homeopatia, que em va anar molt i molt bé. No m’ho hagués pensat mai. Jo estava molt nerviosa per la operació i em va ajudar molt abans de l’operació i després.

Testimonis | Clínica Rinològica MariColomé
Testimonis | Clínica Rinològica MariColomé

No vaig tenir morats, molt poc, quasi res, no com altra gent que s’ha operat i que havien estat setmanes amb morats, jo res. No vaig tenir cap problema.

També vaig fer el Taller d’Oxigenació. Vaig començar-lo quan feia poc temps que m’havia operat. Em va agradar molt. Em vaig adonar que a part del problema físic del tabic tort, jo no sabia respirar, tenia molts vicis. Jo recordo que l’Àngels em va preguntar: “tu ja respires fons?” i vaig veure que no. Ni la postura era la correcta. Va ser una reeducació, una rehabilitació. Aprens molt. M’ho vaig passar molt bé i va ser divertit.

Després de l’operació la simptomatologia que tenia està molt millor. Ja no he tingut més sinusitis. El problema és que fumo i això no ajuda gens. Però la resta perfecte.

Pel que fa a la part estètica molt bé també, molt contenta, tot i que jo no tenia complexe. Es nota però no es nota al mateix temps. Ningú se n’adonava, la gent no ho nota. Però quan veus fotos és quan ho veus. Va ser una cosa molt subtil. El nas sembla més petit tot i que no ho és, això m’agrada.

L’operació va ser molt complicada perquè ja estava operada anteriorment i hi havia molta fibrosi. Jo no em vaig enterar de res però la doctora em va comentar que va haver de treballar força.

Ho hagués hagut de fer abans. A tothom li dic que s’ho facin i que vinguin aquí. M’ha canviat també el tema de dormir, domo molt millor.

Com a conclusió dir que estic molt contenta.

L.Z.J., dona de 29 anys

Clínica Rinològica MariColomé
Casos | Clínica Rinològica MariColomé

L’equip mèdic

Les caigudes de petits són freqüents. Amb el desenvolupament de l’envà nasal es desenvolupa la piràmide y el septum creix dintre de la guia de l’os vomerià. Quan a causa d’un traumatisme el septum se surt d’aquesta guia, poden haver-hi conseqüències funcionals i estètiques greus, com en aquest cas.

A conseqüència de la caiguda, la pacient va anar fent sinusitis de repetició. En aquest cas la cirurgia de cornets aïllada no hauria solucionat el problema, ja que la causa és traumàtica i s’ha de refer quirúrgicament tot el que està tort.

Amb els Tallers va reeducar la seva respiració, millorant la rehabilitació respiratòria. Era un cas complicat quirúrgicament parlant però va anar tot molt bé.

Testimonis | Clínica Rinològica MariColomé
Testimonis | Clínica Rinològica MariColomé