De la primera visita a l’alta mèdica

Seguim un procediment pautat i clar, i l’adaptem a les necessitats de cadascú perquè tothom se senti còmode i segur. La Dra. Maria Colomé visita tots els pacients.

La relació entre pacient i cirurgià és important per a l’èxit d’una operació estètica. Per això a la Clínica Rinològica l’atendrà la Dra. Maria Colomé, directora de la Clínica i cirurgiana rinòloga. Totes les visites es fan en un ambient distès i tranquil.

Seguim un protocol eficaç que s’adapta a les necessitats de cada pacient. Si cal fer més visites abans de l’operació, les fem.

El procés
 1. Primera visita: Valoració inicial

  En aquesta primera visita li farem un reconeixement mèdic i podrà parlar distesament amb la Dra. Maria Colomé de les seves motivacions i inquietuds respecte la cirurgia.

  La doctora Maria Colomé

  • l’escoltarà activament per entendre la seva insatisfacció i els seus objectius.
  • li realitzarà una exploració otorrinolaringològica per valorar els aspectes funcionals del nas i detectar si cal combinar la rinoplàstia estètica amb altres tècniques per solucionar problemes d’obstrucció nasal.
  • li programarà proves específiques per poder estudiar la funcionalitat i la forma del seu nas.
  • li realitzarà les fotografies preoperatòries per elaborar el seu projecte quirúrgic personalitzat.
  • Si ho creu convenient, li programarà una visita amb una psicòloga per tal de trobar la millor solució per a vostè.

  Amb tota la informació recollida, la Dra. Maria Colomé podrà valorar si la Rinoplàstia estètica és una opció idònia per a vostè en aquests moments, o si convé esperar o plantejar alternatives.

 2. Segona visita: el plantejament quirúrgic

  En una segona visita, la Dra Maria Colomé li plantejarà un pla quirúrgic personalitzat i podran acabar d’ajustar-lo conjuntament.

  Amb l’ajuda de les fotografies preoperatòries, la Dra. Colomé li ensenyarà de forma aproximada els resultats previstos de la seva operació. Si ho desitja, realitzarem un càsting de nas per veure diferents opcions.

  En aquesta segona visita la Dra. Maria Colomé

  • li lliurarà i comentarà els resultats de les proves,
  • li presentarà una proposta personalitzada de cirurgia,
  • li explicarà detalladament tot el procés quirúrgic,
  • programarà les visites preoperatòries i el dia de l’operació.
 3. Proves i tractaments preoperatoris

  Abans de sotmetre’s a una rinoplàstia estètica, caldrà que faci mínim tres proves mèdiques:

  • analítica de sang
  • radiografia de tòrax
  • electrocardiograma

  També pot ser que se li aconselli una avaluació psicològica per poder afinar el plantejament quirúrgic més adequat en el seu cas. Opcionalment, pot fer un tractament homeopàtic com a preparació per a la intervenció.

 4. Tercera visita: preparació preoperatòria

  La tercera visita es fa amb la Dra. Colomé i l’auxiliar clínica. És la visita preoperatòria.

  En aquesta visita:

  • valorarem les proves preoperatòries que ens lliuri,
  • li explicarem detalladament el que haurà de fer el dia de la intervenció, i
  • li lliurarem un dossier amb tota la informació ben explicada.

  Sempre hi ha temps per a preguntes. Si després de la visita preoperatòria sent la necessitat de fer una altra visita abans de la intervenció, li programarem una cita amb la Dra. Colomé.

  Estem sempre a la seva disposició per resoldre tot allò que necessiti saber.

 5. El dia de l’operació

  El dia de l’operació és un dia de moltes emocions. Generalment es viu amb il·lusió, i de vegades també amb un cert neguit. Aquestes sensacions contradictòries són del tot normals.

  A la Clínica Rinològica som conscients de l’estat d’ànim dels pacients abans i després de l’operació. Estarem al seu costat en tot moment per acompanyar-lo i resoldre-li qualsevol dubte, i mantindrem informats els seus acompanyants mentre vostè estigui sota els efectes de l’anestèsia.

 6. Visites postoperatòries

  Després de l’operació haurà de dur uns tamponaments nasals entre 1 i 3 dies, i una fèrula durant 10 dies aproximadament.

  Al cap de 3 dies de la intervenció, es realitza un control. Si encara no s’han tret els tamponaments, es treuen i es canvia la fèrula. Recomanem que vingui amb un acompanyant.

  Una setmana després es farà un altre control, i es podrà treure la fèrula.

  Entre una i dues setmanes després de l’operació, els pocs blaus que hagin pogut aparèixer hauran desparegut del tot. En alguns casos, es manté una petita inflor durant mesos.

  Els resultats definitius s’obtenen entre els 6 mesos i els 2 anys després de l’operació. Durant aquest temps, es fan controls postoperatoris puntuals.

 7. Quants dies tardaré a recuperar-me?

  La recuperació postoperatòria d’una rinoplàstia estètica varia segons cada pacient, i depèn de si s’ha practicat també una cirurgia funcional o no. El procés és comú a tota operació rinològica nasal amb anestèsia general.

  Els primers dies la cara està una mica inflada, i poden sortir alguns blaus. Això pot generar desànim en alguns pacients, que pensen que el seu aspecte no millorarà. Aquesta reacció és del tot normal i desapareix amb la millora progressiva de l’aspecte.

  Cal estar entre 10 i 15 dies de baixa.

  L’ús de teràpies complementàries com l’acupuntura o l´homeopatia agilitzen la recuperació.

  El Taller d’oxigenació és útil per recuperar la funció respiratòria després de la intervenció.

 8. Si sóc de fora, quants dies em caldrà ser a Barcelona?

  Recomanem preveure entre una setmana i 10 dies a Barcelona, per poder fer bé les visites preoperatòries i postoperatòries i aconseguir la màxima qualitat mèdica i satisfacció dels pacients.

Vol saber com han viscut l’experiència altres persones? Pacients i cirurgians expliquen els seus testimonis.

Vol operar-se? Té dubtes? Sol·liciti ara la seva primera visita i en parlem tranquil·lament a la consulta.